Blog | Waarom reizen met kinderen leuk is (6 redenen)

6 redenen om het vooral wél te doen

Eerder hebben we al een blog geschreven over het (ongevraagde) commentaar wat je kunt krijgen wanneer je anderen vertelt over jullie reisplannen. Persoonlijk snap ik die reacties nooit zo goed. Reizen met kinderen is zó leuk! Lees je even mee?

 1. Quality time
  Het dagelijkse leven in Nederland is snel, vaak gestresst en eigenlijk ook best afstandelijk. Zelfs wanneer je als moeder parttime werkt, ben je eigenlijk nooit ‘klaar’. Er is altijd iets te doen. Als je lekker met je kids aan het knutselen bent, naar de kinderboerderij gaat of het zwembad bezoekt, ben je in gedachten soms misschien nog bij je werk of een boodschappenlijstje aan het maken. Op vakantie heb je alle tijd voor elkaar, méér dan in Nederland. Hoe mooi is het om zoveel quality time met elkaar te hebben? Natuurlijk, dat is er ook wanneer je kiest voor een Roompot vakantie of een fijne camping in de Dordogne. Niks mis mee. Maar het lijkt wel of je dichter tot elkaar komt wanneer je verder weggaat. Dat is in elk geval onze ervaring!
 2. Niet afvinken, maar beleven
  Gaaf natuurlijk, als je veel bijzondere bezienswaardigheden hebt gezien. Maar dat is het juist; je ziet het wel, maar je ervaart het niet. Kinderen dwingen je om langzamer en bewuster te reizen. Je gaat daardoor meer op in het moment. Je leeft op dat moment en bent niet bezig met de route voor morgen of volgende week. Als je alleen of als stel reist, ben je soms geneigd om zoveel mogelijk hoogtepunten af te vinken. “We moeten nog even naar stadje X. Oh en die ene vulkaan moeten we ook niet vergeten.”
 3. Bofkontjes
  Reizen maakt je nederig en dankbaar. Niks mis mee om je kinderen mee te geven in de opvoeding. Zo laat je zien wat voor bofkontjes het eigenlijk zijn. Niet alle kinderen hebben het zo goed als zij! Je kunt zelfs wat kleine spulletjes meenemen om uit te delen daar, denk aan potloden, stickers, ballonnen, etc.
 4. Do as the locals do
  Kinderen, zeker blondjes, zijn een ware hit op reis. Hier trek je toch veel aandacht mee! Met andere woorden; je legt veel makkelijker contact met locals. Dat is toch wel het allerleukste aan reizen. Reisorganisaties in NL kunnen natuurlijk fantastische opties aanbieden, maar zelf ontdekken, of op advies van locals, is veel interessanter!
 5. Door de ogen van je kind
  Kinderen kijken naar hele andere dingen dan jij. Ze kunnen zich verbazen over zaken die jou niet eens opvallen. En wat voor jou vanzelfsprekend is, ervaart een kind als heel bijzonder, hoe mooi is dat! Ze stellen vragen waar jij nog nooit aan gedacht had, of waarop je het antwoord niet weet. Het levert soms hilarische situaties op, maar jullie kunnen er ook allebei nog van leren.
 6. Mama wil het zo graag!
  Eerlijk is eerlijk, je wilt zelf ook gewoon graag (ver) op reis. Ik sta volledig achter de 5 redenen hierboven, maar een belangrijke reden is toch echt omdat ik zelf ook nog wat van de wereld wil zien. Waarom zou je je het jezelf niet (meer) gunnen?!

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
1Reactie
 • Veilig reizen met kinderen - SEAL & GO
  Geplaatst op 16:46h, 27 januari Beantwoorden

  […] onverwachte en avontuurlijke van reizen is geweldig, maar wanneer je met kinderen reist, is veiligheid ook belangrijk. Daarom kiezen wij ervoor om te sealen. Voor het geld hoef je het […]

Geef een reactie