Blog | Need to read; zo vermaak je je kinderen op Schiphol

Toen we nog geen kinderen hadden maakten we er een sport van om zo laat mogelijk op Schiphol aan te komen. Zeker wanneer het ging om (steden-)tripjes binnen de EU. Met peuter is het toch even anders. Ons advies: trek er zo lang mogelijk de tijd voor uit. Oké, je hoeft natuurlijk niet een hele dag op het vliegveld te bivakkeren als je vlucht pas s’avonds vertrekt. Voor veel vluchten moet je tegenwoordig namelijk toch al minimaal drie uur van tevoren aanwezig zijn. Plak er nog een uurtje aan vast als je met (kleine) kinderen reist.

Zo vermaak je je met een baby, peuter, kleuter of ouder(e) kind(eren), een aantal tips van ons als ervaringsdeskundigen!

Babycare lounge
Wanneer je met een baby reist is de Babycare Lounge ideaal! De ruimte is van alle gemakken voorzien en biedt jullie ouders de mogelijkheid om je baby te verzorgen, in bad te doen of te voeden. Je baby kan zelfs slapen in één van de zeven baby bedcabines. Ook de ouders kunnen hier relaxen in comfortabele zitplekken. Het is ruim opgezet en het is er rustig, perfect om gezellig te kroelen samen en/of uit te rusten.

On the move
Blijf lekker in beweging, zeker wanneer je met een peuter reist. Een vliegreis, en alles wat erbij komt kijken, is reuze spannend voor die kleintjes. Door letterlijk overal een kijkje te nemen wordt het minder eng en gaat de tijd sneller voorbij. Leg uit wat er op de borden staat, neem een kijkje in de verschillende restaurants. Misschien is er een grondstewardess of piloot waar je even snel een praatje mee kunt maken. Er zijn tig winkeltjes en zelfs de rollerband is hartstikke tof!

Vliegtuigen kijken
Goh, zul je denken. Dat ligt voor de hand. Toch zie ik vaak genoeg papa’s & mama’s hun peuters/kleuters krampachtig op een bankje proberen te laten zitten om te wachten tot ze kunnen boarden. Heeft geen zin en het wordt er ook niet leuker op! Vliegtuigen kijken (of tellen) is een hartstikke leuke bezigheid. Hoeveel tel je er, wat staat er op, waar komen ze vandaan? Er is genoeg te zien!

Rijksmuseum
Tussen Lounge twee en drie ligt de Holland Boulevard. Hier vind je het Rijksmuseum Amsterdam Airport Schiphol, waar je werken van beroemde Hollandse meesters kunt bekijken. Niet alle kinderen zullen dit even leuk vinden, maar je bent toch weer even in een andere omgeving! Raad ik vooral aan voor gezinnen met oudere kinderen.

Speciaal voor mama
Vermaken de kids zich met papa? Piep er even snel tussenuit voor een spa-behandeling, een ontspannende massage, pedicure of manicure of misschien zelfs een schoonheidsbehandeling. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden in de XpresSpa. De XpresSpa bevindt zich in Lounge twee, op de eerste verdieping en op de D-pier.

Wat misschien ook helpt is een leuk stuk bagage, zoals de skootkoffer waar onze Mila mee op de foto staat. Het is sowieso al reuze interessant om net als papa en mama met bagage te reizen, maar als je er ook nog op kunt rijden is het helemaal feest! Dus mama’s, no stress. Er is genoeg te doen en te zien om die paar uur te overbruggen. Gewoon gaan!

Deel met een vriend of vriendin:
1Reactie
  • Veilig reizen met kinderen - SEAL & GO
    Geplaatst op 16:45h, 27 januari Beantwoorden

    […] dan is het moment daar en staan jullie ineens op Schiphol. Nog even de laatste belangrijke dingen checken. Paspoorten, medicijnen, knuffels; overal is aan […]

Geef een reactie