Bijzonder adresje | Simply Canvas glamping met permacultuurtuin

Say what? Een permacultuurtuin? Simply Canvas heb ik helaas (nog) niet zelf bezocht, maar uit zeer betrouwbare bron weet ik dat dit een fantastische plek is om als gezin je vakantie door te brengen.

Simply Canvas is een landelijke camping/glamping en B&B ineen vlakbij Bergerac, op de rand van de Lot et Garonne en de Dordogne departementen, in Zuidwest Frankrijk. Het herbergt een fijn zwembad, zes luxe safaritenten met eigen comfortabele badkamer, twee B&B huizen en een ruim vakantiehuis. Dit alles op een ruim opgezet terrein van 5 hectare en met prachtig uitzicht over de landerijen. Midden in de natuur en met zoveel ruimte om je heen kom je echt tot rust. Hier tref je dus ook geen kinderdisco, glijbanen of speeltuinen, maar wel allemaal diertjes (kippen, eenden, vissen, poezen en varkens) die je kunt aaien, voederen of (meehelpen) verzorgen. En een grote omgebouwde hooischuur waar kinderen in kunnen ravotten en spelen. Je kunt fruit plukken of op zoek gaan naar wandelende takken of sprinkhanen. Er is ook geen pizzeria, supermarkt of snackbar. Sterker nog; gezond en puur eten is hier heel belangrijk!

De (Nederlandse) eigenaren zijn gepassioneerde tuinders, die zich sinds 2005 focussen op het verbouwen van eetbare planten. Hier steken zij hart en ziel in en dat proef je! Met de seizoensgroenten en eieren uit eigen tuin, vlees van lokale boeren, aangevuld met heerlijke biologische pastas, olie en andere dingetjes koken ze regelmatig een vers drie-gangen menu voor hun gasten. Gedurende de zomermaanden koken ze vijf avonden per week en in het laagseizoen drie maal. Maar je kunt ook een mobiel keukentje huren en zelf gaan kokkerellen bij je tent.

Simply Canvas is echt een unieke plek om te verblijven. Om te onthaasten en te genieten van je gezin. Een beetje back to basic, maar wel met de nodige comfort. Je slaapt dan ook niet op een luchtbed of matje, maar op goede boxspringbedden. Enne…er is wifi om af en toe nog te kunnen Instagrammen 😉

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie