Met peuter naar Bali; lees hier waarom!

Toplijstje | Top-10 to do’s op de Gili Eilanden met kinderen

De Gili eilanden met kinderen, dat is wat mij betreft een dikke ja! Want niet alleen heb je immers al 16 uur met je kroost in het vliegtuig gezeten om Bali te bereiken, er is ook nog eens heel veel leuks te doen. Dus neem de Gili’s op in je route, verblijf er een dag of vier, en vermaak je met deze 10 leuke to do’s!

Gili Islands met kinderen ontdekken

Op de Gili Islands ervaar je het echte vakantiegevoel. Je denkt misschien dat er niet veel te doen is. Dat is (deels) ook zo, want het zijn zulke kleine eilandjes. Gili Air is bijvoorbeeld maar 5 km groot! Maar er heerst een heel fijn laidback gevoel en afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn, zijn er zeker leuke activiteiten te ondernemen. Ik deel uit eigen ervaring 10 tips met je!

| Lees ook: Een complete mini-gids over de Gili eilanden met kinderen; welk eiland is het meest kindvriendelijk, waar overnachten en wat te doen op basis van onze eigen ervaringen! |

 

Top-10 to do’s op de Gili eilanden met kinderen

  1. Simpel, maar ik kan geen mooier strand bedenken om dit te doen dan hier: zandkastelen bouwen. Ook liggen de stranden op Gili Air bezaaid met prachtige stukken aangespoeld koraal en schelpen, dus je kunt er een waar kunstwerk van maken.
  2. Fietsen huren: leuk, maar ook bijna een must. Wel met kids jonger dan vier jaar in elk geval. Lopen in die hitte kan dan écht een uitdaging zijn. Met een fiets verplaats je je snel van beach cabin naar hippe bar of relaxed restaurant. Als het eiland langzaam wakker werd en wij s’ochtends vroeg over het eiland fietsten, voelde ik mij de koning(in) te rijk. Ultieme vrijheid!
  3. Glass bottom boat: leuk om te doen, zeker wanneer kinderen nog te jong zijn om te snorkelen. Je kunt kiezen voor de standaard tripjes, die starten meestal om 8:30/9:00 en duren tot 14:00. Onderweg is er tijd om te snorkelen en wordt er geluncht op Gili Meno. Super leuk, maar voor onze meid van 2 jaar duurt zo’n tripje te lang. Wij kozen daarom voor een privé tour. Lekker rustig, je kunt je eigen tijd bepalen en voor het geld hoef je het niet te laten. Kost geen drol! Wij hebben de boot voor 2 uurtjes gehuurd, van 8:00 tot 10:00. Genoeg tijd om (om de beurt) te snorkelen tussen de schildpadden!
  4. Zwemmen / Snorkelen: lekker tussen de visjes door zwemmen, hoe leuk is dat! En snorkelen is hier ook fantastisch. Op sommige plekken kun je zelfs schildpadden zien.
  5. Duiken: hebben wij geen ervaring mee, maar er zijn meerdere duikscholen op het eiland te vinden, dus ik denk dat dit een hele spectaculaire plek is om het onderwaterleven te ontdekken.
  6. Yoga: oké, misschien geen activiteit voor het hele gezin. Maar als mama blij en relaxed is, profiteert iedereen daarvan toch? En als je kinderen al wat ouder zijn, of zelfs de tienerleeftijd bereikt hebben, vinden ze het misschien leuk om mee te doen!
  7. Massage/spa: ook hier denk je misschien aan jezelf, maar onze kleine meid van 2 jaar wilde héél graag zelf een massage ondergaan. Tien minuutjes weliswaar, maar ze genoot er echt van!
  8. Tripje naar Komodo. Niet gedaan, maar wordt wel op meerdere plekken aangeboden. Als je ooit Komodo veranen in het echt wilt zien is dit je kans!
  9. Schommelen: ik hoor je denken, schommelen? Ja echt! Ook wat dit betreft kan ik mij geen mooiere plek bedenken om te schommelen. Pak die fiets en cross het eiland over. Je komt vanzelf een houten stellage in de zee (in de zee ja!) tegen waar twee schommels aan hangen. Zo simpel, maar zo’n fantastische ervaring. De laatste meters moest ik onze kleine meid even optillen en op de schommel helpen, maar daarna konden we lekker samen genieten. Voel het briesje, de zon in je nek en enjoy the view!
  10. Watersport: voor sportievelingen met oudere kinderen is er nog veel meer in of op het water te doen. Denk aan kayakken, suppen en waterskiën. Dus…stap op die boot naar Gili Air en geniet!

| Lees ook: Dit is de ultieme Bali route met kinderen; de perfecte mix van cultuur, natuur en bountystranden! |

Wat ben jij van plan om te gaan doen op de Gili eilanden? En naar welk van de drie eilandjes ga je? Laat het weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
1Reactie

Geef een reactie