Blog | Mommy needs a break; moeder retraites in de natuur!

Soms heb je van die dagen, dan trek je het gewoon even niet meer. Je moet en bent van alles: moeder, partner, vriendin, dochter, zus, tante, nicht, collega, misschien zelfs leidinggevende, maar je bent ook household coördinator, politieagent (waarom hebben de kids nou áltijd ruzie), travel agent (als je manlief de vakantie laat regelen zit je 3 weken all inclusive in Torremolinos – niet jouw ding) en helaas ook huishoudster. Mommy needs a break!

Want je bent ook gewoon jij. Maar door de drukte weet je simpelweg niet meer wie dat is of kom je gewoon niet toe aan jezelf zijn en/of me-time. Eerder schreef ik al een blog over me-time op vakantie. Maar wat ik je eigenlijk aanraad is een yoga, mindfulness of stilte retrait van een aantal dagen. Of een moeder retreat. Even tot jezelf komen. Rust, regelmaat, reinheid en het liefst nog midden in de natuur en met green happiness op je bordje. Zie je dat wel zitten? Mooi, dan maak ik het nog een stukje makkelijker voor je door hier een overzicht te presenteren van de fijnste moeder retraites in Nederland.

Yogaweekend Zeeland voor moeders die willen onthaasten

Happy Soul Travel is een van dé specialisten op het gebied van yoga, detox en mindful reizen. Of het nu om een weekend, midweek of langere reis gaat, ze bieden een uniek programma aan op mooie locaties. Het yogaweekend in Zeeland staat ook weer helemaal in het teken van jou: yogalessen, massages, zwemmen, saunabezoek, heerlijk eten. Ook beginnende yogi’s kunnen deelnemen aan dit weekend.

Yoga Running Glamping

Gaby, Viola en Renske zijn begin dit jaar begonnen met Yoga Running Glamping. Een unieke combinatie van hatha yoga, hardlopen en comfortabel kamperen in de natuur. De rust opzoeken, maar óók actief in de buitenlucht bezig zijn. Ideaal! Ook voor dit tripje hoe je geen beoefend yogi te zijn, hetzelfde geldt voor de loopclinics. Wat ik extra leuk vind, is dat er s’avonds met elkaar gekookt wordt op open vuur. Back to basic! Maar doordat je niet loopt te hannesen met tentharingen en luchtbedjes, ervaar je geen stress en kun je optimaal genieten van de rust en natuur. Ook een vorm van digital detoxen dus! Het eerste weekend heeft in augustus dit jaar plaatsgevonden en was een succes. Houd de site in de gaten voor de volgende weekenden!

Yoga retreat bij Het Land van Nu

Een retreat center, dat is Het Land van Nu. Dat gaat verder dan yoga op een hippe locatie. Op hun site omschreven als ‘ een groeiplek voor ideeën, een stilteplek voor rustvinders, een inspirerende plek voor ontmoeting en verdieping, en bovenal een plek die leeft’. Dat belooft wat! Verspreid door het jaar biedt Het Land van Nu verschillende weekenden aan, van een Doenistisch weekend tot een Stilte retraite.

Yoga op op het strand van Vlieland

In juni was ik voor het eerst op Vlieland, even ertussenuit met een goede vriendin. We hebben toen zelf een yoga docente geboekt voor een uurtje zen in de vroege ochtend op het strand (zij biedt overigens ook compleet verzorgde -sup- yogaweekenden aan). Heerlijk was het, zo fijn dat het naar meer smaakt! Ik weet dan ook zeker dat ik er nog eens terug kom, voor een wellness & yoga weekend. Strandhotel Seeduyn (Westcord) is een 4-sterren hotel dat van alle gemakken voorzien is. Zij bieden een yoga arrangement aan met 4 yoga sessies van 90 minuten. Ook als je niet met een sessie bezig bent is het een heerlijk eiland, zo rustig en mooi. Huur fietsen, ga wandelen of geniet van de mooie stranden (zie foto bij dit artikel)!

Yogaweekenden Puur & Kuur in Domburg

Bekend zijn de yogaweekenden in Domburg die door Puur & Kuur georganiseerd worden. Lovende boordelingen en altijd vol, dat zegt wel wat natuurlijk. Waarom de weekenden zo populair zijn? Goede en professionele begeleiding, uiterst comfortabel, van alle gemakken voorzien én aan een hele mooie plek aan zee. Ik zou boeken als ik jou was!

Yoga in de vedische Ashram in Loenen

Dat de eeuwenoude leer nog veel meer te bieden heeft kun je ondergaan in het yogaweekend op de Veluwe dat Bezielen eens per maand organiseert. Ervaar op een diep niveau de vedische yoga en leer in de praktijk te leven met aandacht. Het weekend is een goede voorbereiding voor de Spirituele reis naar India & 30 dagen gezondheidsreis India die zij ook (ieder jaar) organiseren. Deze laatste twee zijn dus niet voor beginners!

Retraite Vrouwenkracht

Dit is ook een mooie; een retraite speciaal voor vrouwen. Voelen dat je leeft in plaats van overleeft. Het Vrouwenkracht weekend staat in het teken van yoga, meditatie, de natuur, heerlijke gezonde voeding en wellness. Optimaal genieten lijkt mij zo!

Stilte in Limburg

In een hutje op de hei organiseert regelmatig 4-daagse stilte-retraites in het glooiende landschap van Limburg. Re-treat je Hart is een intensieve retraite waarin stille groepsmeditaties, oefeningen en meditaties (uit soefisme, boeddhisme en advaita vedanta), individuele afzondering en wandelingen in de natuur elkaar afwisselen. Heel mooi, maar ook vrij heftig. Moet je durven!

Je ziet (leest) het; er zijn verschillende manieren om tot rust te komen. Dit is een selectie van arrangementen die mij opvielen en aanspraken, maar misschien ben jij wel het type dat helemaal tot rust komt door een berg te beklimmen. Dat kan natuurlijk ook! Als moeder vind ik het gewoon belangrijk (en fijn) om eens per jaar een aantal dagen alleen of met een vriendin weg te gaan. Dat heb je gewoon nodig. Dus dames, trakteer jezelf!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie