Bijzonder adresje | Luxury Hideaway in Cambodja

Cambodja heeft nog véél meer te bieden dan alleen maar Angkor Wat. Jammer dat veel reizigers niet meer van dit mooie land zien. Het heeft helaas een wat minder goed imago en wordt daarom, door veel Westerse gezinnen althans, vaak overgeslagen. Maar waarom wel naar Thailand en niet naar Cambodja? Het is een ontzettend gastvrij land en makkelijk bereisbaar. Het is veel minder toeristisch dan Thailand, Vietnam of Indonesië, waardoor er een heel ontspannen sfeertje hangt. Ook de prijzen liggen daarom nog heel laag, het is simpelweg nog niet ‘ontdekt’, lijkt het haast wel.

Het aanbod qua accommodaties is divers, omdat er naast gezinnen uit Australie en Nieuw-Zeeland (die het wel al aandurven) ook jonge stellen, individuele reizigers en (in beperkte mate) groepen reizigers door het land trekken. Zo kun je een eenvoudige cabin huren, maar ook kiezen voor een luxe resort. Over dat laatste gesproken: wij ontdekten Phum Baitang. Een Luxury Hideaway Hotel & Spa in Siem Reap.

Phum Baitang betekent ‘het groene dorp’ en is een verwijzing naar de prachtige ligging van dit bijzondere resort. Middenin weelderige tuinen en omzoomd door groene rijstvelden geniet je van het uitzicht, kom je tot rust, maar maak je ook gemakkelijk uitstapjes naar diverse bezienswaardigheden. Het resort is gebouwd als een dorp, met houten paalhuizen die volgens Cambodjaanse traditie zijn ingericht. De gastvrijheid en service zijn hier erg hoog. En het hoge level qua comfort is toch wel erg fijn als je met kinderen reist. Eerder schreef ik een blog over ‘me-time’ creëren op vakantie; hier moet dat zeker lukken!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie