Blog | Me-time op vakantie is écht nodig (5-stappenplan)

Hoe creëer je rustmomentjes voor jezelf op vakantie?

Twee of drie weken met elkaar op vakantie is natuurlijk heerlijk. Het komt niet vaak voor dat je zoveel tijd en aandacht aan elkaar kunt besteden. Toch hoor ik vriendinnen wel eens klagen. Weinig tijd voor zichzelf, alleen maar met de kinderen bezig, continue opletten of er niet een verzuipt, wegloopt of ontvoerd wordt (grapje). Ik zelf heb dat gelukkig niet zo ervaren tijdens onze laatste reis. De oplossing: me-time creëren. Want waarom thuis wel en op vakantie niet?

Ik geef je een aantal tips en ideeën om me-time te creëren op vakantie. Want me-time hoeft echt geen uren in beslag te nemen, veel geld te kosten of ingewikkeld te zijn. Het zit ‘m in simpele dingen.

 1. Gunnen 
  Ja, je leest het goed. Tijd voor jezelf moet je jezelf eerst gunnen. Als jij het niet inziet of bewust bent van het feit dat dát is wat je nodig hebt, waardoor je een nog fijnere vakantie hebt, gebeurt er niets. Gun het jezelf, je hebt het verdiend!
 2. Opeisen
  Oke, je weet nu dat het helemaal niet gek is om wat tijd alleen door te brengen op vakantie, op zo’n manier waar jij gelukkig van wordt. De volgende stap is het opeisen. Dat klinkt heel hard, maar daarmee bedoel ik dat je actie moet ondernemen!
 3. Bespreken
  Bespreek het met je partner of reisgenoot. Hij of zij moet weten waar je naar verlangt. Leg uit waarom je het nodig hebt. En nog belangrijker; bespreek het vooraf! Niet pas wanneer je gestresst zwembandjes om plakkerige armpjes probeert te proppen.
 4. Voorbereiden
  Wat heb je nodig om op vakantie relaxed wat me-time te creëren voor jezelf? Ontspan je bij een goed boek? Of is het slim om een yogamatje mee te nemen? Of liever een flinke spaarpot zodat je kunt gaan shoppen? Misschien houd je van wandelen of hardlopen, dan kun je van tevoren misschien al wat routes uitstippelen. Denk na over wat je wilt gaan doen, waar en hoe.
 5. Me-time; maar hoe dan?!
  Me-time is voor iedereen anders! Mijn lieve man weet dat ik het nodig heb en boekt gewoon een massage voor me (ja, ik ben een bofkont!). Ik wil soms letterlijk wat tijd alleen doorbrengen, geen stemmen horen. Maar je kunt aan meer dingen denken.

 

Kortom; stuur manlief met de kids het zwembad in of het strand op en ga lekker een paar uurtjes (naar de)….

 • Spa/wellness (is bijna overal te vinden)
 • Shoppen
 • Hardlopen / wandelen
 • Kookworkshop of art class volgen (in Azië volop mogelijkheden)
 • Schrijven en/of lezen
 • Yoga / meditatie

 

Over dat laatste: ik ben ooit met 3 vriendinnen naar Marrakesh afgereisd (waar we overigens verbleven in een fantastisch riad). Eén van mijn vriendinnen stond elke dag om 6:00 (!) op om bij zonsopkomst op het dakterras te mediteren. Ja, je moet vroeg je bed uit, maar wat een heerlijk begin van de dag! Mijn conclusie: het is helemaal niet gek om op vakantie wat tijd voor jezelf op te eisen. Je zit continue op elkaars lip en hoe fijn dat ook is, om zoveel tijd met elkaar te kunnen doorbrengen, het is ook vakantie. En dan wil je iets doen waar jij zin in hebt, want jij bent immers (samen met je partner) degene die de vakantie bekostigd. Dus gewoon doen. En genieten!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie