Blog | Welk van de Gili Islands is geschikt voor gezinnen?

Bali is een geweldig vakantie (ei)land voor het gezin. In een eerdere blog hebben we je al getipt over de leukste plekjes, maar we raden je ook zeker aan om Bali te combineren met één van de Gili Islands! Maar daar ligt nou juist de uitdaging; welk Gili eiland is family proof? Wij hebben ze getest, dit eiland van de Gili’s is geschikt voor het hele gezin!

Zelf getest: Gili Islands met kinderen

De tropische eilandengroep ten noordwesten van Lombok wordt de Gili Islands genoemd. Omdat het zo dicht tegen Lombok aanligt, je kunt het letterlijk zien liggen, behoort het dan ook tot Lombok. De term ‘Gili’ betekent in Sasak: klein eiland. Rondom Lombok liggen dan ook meer dan 25 Gili’s, wat veel reizigers niet eens weten. Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air zijn het meest bekend. Maar welk Gili eilandje is het leukst voor families en gezinnen?

Gili Trawangan is minder geschikt voor kinderen

Dit is de grootste van de drie en ook het meest bekend. Groot is het overigens niet. In een paar uur heb je het hele eiland doorkruist. Gili-T wordt ook wel het party eiland genoemd, dus voor gezinnen is dit eiland minder geschikt. Ik heb het dan ook in 2009 bezocht, toen ik nog geen mini-me had.

Hier worden kindjes gemaakt…

Gili Meno is hét eilandje voor honeymooners. Maar sla dit eiland niet direct over als je dit leest, want het zal je niet verbazen, maar dit is ook het mooiste eilandje van de drie. Alleen het allerbeste voor newly weds natuurlijk 😉 Er hangt een rustige, relaxte sfeer en het strand is fenomenaal mooi. White sandy beaches, turkoois water en schildpadden die hier vrij rondzwemmen. Heaven! Ook met kinderen dus, maar dan moet je wel wat meer te spenderen hebben en het niet erg vinden dat je tussen de honemooners zit. Andersom vraag ik mij wel af of zij zo blij zijn om rondrennende kids om zich heen te hebben…

We have a winner!

Dan blijft Gili Air over en dit eiland is…. (tromgeroffel)…. het meest geschikt voor families! We hebben het zelf mogen ervaren. Het eiland is slechts 5 km groot, lekker overzichtelijk dus, en is qua accommodaties heel comfortabel. Omdat Trawangan een party eiland is trekt het veel jonge reizigers en backpackers. Hier zijn de accommodaties budget wise dus ook op afgestemd. Gili Meno is in verhouding dan juist weer ‘duur’. Een huwelijksreis mag immers wat kosten! Gili Air zit er precies tussenin en is zeker niet minder mooi dan Meno. Wij hebben erg genoten op Gili Air, ook veel leuke families ontmoet. Zo heeft mini me met meisjes uit Zwitserland, Rusland en Frankrijk gespeeld (check Instagram: #milatravelstheworld). Er is op de Gili’s niet heel veel te doen, maar dat maakt het juist heel relaxed. Het echte vakantiegevoel ervaar je dus  hier. Toch weten hoe je op Gili Air je dagen kunt doorbrengen? Lees mijn blog over Gili to do’s!

 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie