Toplijstje | Top-10 kidsproof plekjes Bali die je niet wil missen

Bali is een super leuke en zeer kindvriendelijke bestemming. Maar waar in Bali moet je dan zijn? Wij hebben de ideale rondreis mogen ervaren, met een perfecte route die langs drie totaal verschillende plekken gaat. Vanuit deze plekjes kun je weer vele uitstapjes maken. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit de mooiste en leukste plekjes zijn op het eiland voor gezinnen. De perfecte mix van authenticiteit, comfort en speelplezier. Lees je mee?

Plannen om naar Bali met kinderen te gaan? Snap ik helemaal! Wij zijn er twee keer geweest en hebben van alles gezien en gedaan. Dit zijn de door ons geselecteerde plekken die helemaal kidsproof zijn.

 

 1. Zeker niet overslaan: Ubud met kinderen

  Het culturele centrum van Bali. Een mooie groene plek met fijne winkeladresjes, kunstgalerieën, yogacentra, vegan restaurants en prachtige tempels. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het er nu een stuk drukker vind dan 7 jaar geleden. Het heeft daarom z’n charme (voor mij) een beetje verloren. Maar wanneer je Bali voor het eerst bezoekt moet je Ubud zeker zien! Er is nog steeds veel moois te zien en leuks te bezoeken. Op zoek naar een unieke plek om te verblijven? Dan raden we deze fantastische plek aan! Juist omdat het er zo creatief en zen is, is het leuk om met kids naar Ubud te gaan. Volg een kookworkshop, ga schilderen, of doe yoga samen!

   

 2. Prachtig Tegalalang met je gezin verkennen

  Op 15 minuten rijden van Ubud ligt Tegalalang. Dit is dé plek waar je de allermooiste rijstvelden vindt. Wat zeg ik; rijstterrassen. Glooiende, groene terrassen met rijst, omgeven door metershoge palmbomen en struiken met prachtige topische bloemen. Het zonlicht schijnt hier zo mooi doorheen, het lijkt wel een sprookje. Wanneer je Ubud te druk vindt, maar wel die sfeer en omgeving wilt proeven, is dit dé plek om te verblijven. De prachtige natuur en de rust maken het een hele fijne plek om te verblijven. Wij hebben 5 dagen doorgebracht in DD Villa. Een accommodatie die we je zeker kunnen aanraden, veel waar voor je geld. Ga in Tegalalang lekker hiken of fietsen met je kinderen, je kijkt je ogen uit!

   

 3. Bijkomen voor jou en je gezin in Amed

  In het oosten vind je het plaatsje Amed, een ontzettend mooie plek dat er qua natuur weer heel anders uitziet. Dit vissersdorpje ligt verscholen in een ruig landschap met zwarte rotsen en een zwart/grijs kleurig strand. Amed is een goede uitvalsbasis om te duiken of snorkelen, het onderwaterleven is hier fenomenaal! Ook kun je hier een mooi schelpenmuseum bezoeken, genieten van massages op Lipah Beach, de zoutpannen bezoeken en de kleurrijke vissersbootjes bewonderen die voor een fel contrast zorgen tegen het donkere strand.

   

 4. Trendy Canggu

  Hipster alert! Canggu lijkt ineens ‘ontdekt’ te zijn. Sexy surfers met knotjes op hun hoofd, modellen met crop tops en hippiefamilies met bloedjes van kinderen. Je kijkt je er ogen uit, maar je moet er wel van houden. Door de komst van zoveel hipsters is er wel een unieke sfeer ontstaan. De vibe is niet alleen hip, maar ook relaxt. Er zijn trendy (vegan) restaurants, gezellige koffiebarretjes, toffe surf hangouts, fijne boetiekjes. Erg leuk! Doordat het zo hip is, zijn er talloze mooie accommodaties te vinden. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Ga je voor de eco vibe, luxe of eenvoud? Desa Seni is heel fijn, waar je ook meteen aan yoga en meditatie kunt doen. Reis je met een groot gezin? Dan is deze villa echt een aanrader! Zijn je kinderen net als mijn Mila ook zo gek op trampoline springen? Ga dan naar Bounce Bali, in Canguu, vele uren bounce plezier. Cubby House Kids Club biedt ook vele mogelijkheden, hier kunnen je kindjes zelf kokkerellen!

   

 5. Via Padang Padang naar de Gili’s

  Ook weer een plekje met een unieke vibe. Een goede plek om te duiken en snorkelen, maar ook kun je vanaf deze plek gemakkelijk en snel met de boot naar de Gili Islands. Als je surfen en/of snorkelen nou echt helemaal niet leuk vindt, dan moet je deze plek misschien niet bezoeken. Maar juist doordat het zo’n geliefde surfspot is, hangt hier een heel laidback sfeertje. Eet met je voetjes in het zand een lekker visje, bouw zandkastelen, zet je duikbril op en geniet. Life is good! We kunnen je een fijne, comfortabele villa aanraden die iets van de drukte afligt, maar juist daarom heel geschikt is voor families: Laksmi Villa Green. En maak ook zeker vanuit hier een uitstapje naar de Gili’s. Ik help je kiezen welk van de drie. En ja, het zijn echt ieniemienie eilandjes, maar nee, dat betekent niet dat er niks te doen is. Sterker nog, ik heb 10 hele leuke tips voor je!

 6. Alles wat je nodig hebt in Sanur

  Omdat Sanur op maar 30 minuten rijden van de luchthaven ligt, is dit meestal de eerste plek die toeristen en reizigers aandoen. Het is daarom wel wat aan de drukke kant, maar hier krijg je voor terug dat er veel accommodaties (in alle prijsklassen), restaurants en winkels zijn. Het is ook een prima uitvalsbasis om van hieruit plaatsjes in de buurt te bezoeken: Seminyak, Jimbaran, Legian, Kuta, etc. Sanur is druk vergeleken met een plaatsje als Amed of Tegalalang, maar vergeleken met Kuta of Legian is Sanur weer een stuk rustiger, waardoor het hier prettig vertoeven is voor families. De stranden met fijn wit zand zijn hier erg prettig. Veel hotels hebben een eigen stukje strand geclaimd. Gelukkig zijn er tussen de grote hotels ook nog leuke kleinschalige cabins en villa’s te vinden. Kijk maar eens naar de cottages van Sativa! Als je kinderen ineens hunkeren naar Ballorig achtige taferelen, kun je naar Peek a Boo gaan, een indoor speeltuin met airco en een café!

   

 7. Shoppen & slenteren in Seminyak

  Om eerlijk te zijn lijken Seminyak en Sanur een beetje op elkaar. Zo hebben wij het ervaren in elk geval. In Seminyak kun je alleen wel beter shoppen, leuk weetje voor mama 😉 En de stranden in Sanur zijn mooier dan die in Seminyak. Toch is het leuk om beiden aan te doen, of dat nou voor een dag is of langer! De meeste toeristen die naar Seminyak reizen, doen dat echter omdat ze gecharmeerd zijn van luxe hotels en villa’s, chique (fusion) restaurants, trendy winkels met dure merken en verwennerijen in luxe wellnesscentra. De BVilla Seaside is prachtig, The Amala is ook heerlijk om te verblijven en B&B Casa Mia is wat voordeliger, maar ook heel fijn.

   

 8. Cultuur & natuur in Lovina

  Alle drukte zat? Lovina ligt in het rustige noorden en is prachtig. Lovina bestaat eigenlijk uit een aantal aan elkaar gelegen kleine dorpjes. Juist voor families is het hier heerlijk toeven en ook al is het wat rustiger, er is genoeg te doen! Zo kun je de Gitgit waterval bezoeken, dolfijnen spotten, tempels en kloosters bewonderen en er zijn allerlei natuurlijke warmwaterbronnen. Dit zijn wel meteen dé hotspots van Lovina, dus hier ben je niet de enige! Het Rambutan Boutique Hotel is hier niet voor niets populair. Maar Kelapa Lovina Beach Villa is ook een fijn boutique hotel!

   

 9. Rustig Tejakula

  Richting Lovina passeer je, weliswaar afhankelijk van je reisroute maar waarschijnlijk kom je er langs, Tejakula. Een heerlijk rustig plekje hoog in de bergen. In tegenstelling tot Lovina nóg veel minder bezocht door toeristen en daardoor authentieker. Hier kom je dus echt om te ontspannen en van de natuur te doen. Dat wil niet zeggen dat er niks te doen is. Volg er een cooking class (als je kinderen wat ouder zijn, of als ‘me-time’ momentje), bezoek een waterval, daal af richting de kust om te snorkelen of duiken, bezoek authentieke dorpjes in de omgeving. Er is voor ieder wat wils! Kies voor een mooi resort met wellness/spa, zoals het Spa Village Resort, of Cili Emas (aan de kust) of het PoinCiana Resort.

   

 10. Laidback Uluwatu voor surfers jong én oud

  Uluwatu wordt ook wel surfers paradise genoemd, maar ook als je niet surft is het een toffe plek om te verblijven. Zelf surfen? Padang Padang Beach is dé plek om het te leren. Ook kindjes kunnen hier les krijgen. Ook in Uluwatu zie je veel hipsters rondlopen, wat voor een leuke vibe zorgt. De stranden zijn er prachtig en je móet natuurlijk de spectaculaire Uluwatu Tempel bezoeken! Het is één van de laatst gebouwde tempels in Bali en gelegen op een klif met schitterend uitzicht over de Indiaanse Oceaan. De tempel is gebouwd in de 11e eeuw en ligt zo’n 80 meter boven zee. Het is een van de belangrijkste zeetempels van het eiland. De Hidden Hills Villas raden wij aan om te verblijven. Elke villa is met een ander thema ingericht, allemaal geinspireerd op de reizen die de eigenaren gemaakt hebben. Zo hebben de villa’s namen als Santorini, Marrakesh, etc. Ook fijn: er is staff aanwezig die voor je kookt. Dat is pas vakantie!

Kindvriendelijke restaurants op Bali

Als je eenmaal je route hebt vastgelegd, die je na het lezen van dit artikel langs een van bovenstaande plekjes brengt, vraag je je misschien af waar je lekker met je kinderen kunt eten. Lees dan dit artikel eens, waar enkele tips in staan.

Wel overtuigd van Azië, maar vind je Bali net te ver? Dan raad ik je Thailand aan! De ultieme Thailand route vind je hier. Ik hoor graag of je voor Bali of Thailand kiest. Laat het weten in een comment!

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
4 Reactie's

Geef een reactie