Blog | Ontvlucht de winter, ga naar Bali tijdens de kerstvakantie

Eerder schreef ik al een blog over mijn favoriete vakantiebestemmingen voor het gezin tijdens de herfstvakantie. Landen met een fijn klimaat, mooie bezienswaardigheden en niet al te lang vliegen. Want voor je een weekje vakantie ga je immers niet 16 uur in het vliegtuig zitten met je kids. De kerstvakantie biedt echter meer mogelijkheden. Voor twee weken kerstvakantie kun je best een exotische bestemming kiezen. Wat dacht je van Bali? Bye bye glühwein, hello cocktail!

Er is natuurlijk al ontzettend veel over Bali geschreven. Wij zijn echter heel recent nog die kant op gereisd met onze dochter van 2 jaar oud en kunnen je handige tips & trics en leuke adresjes geven! Maar eerst…

Waarom Bali met kinderen?

Life is a beach
Om te beginnen heerst er een heel relaxt sfeertje. Misschien komt het door het Boeddhistische geloof wat men daar, in tegenstelling tot de andere Indonesische eilanden, aanhangt. Ook het tempo ligt laag. Op sommige plekken is het er druk, maar niet hysterisch druk zoals ik zelf ervaren heb in Vietnam bijvoorbeeld. Daarnaast zijn de inwoners erg gesteld op kinderen. Sta dan ook niet raar te kijken als ze allemaal (ja, echt allemaal) even je kindje willen aaien of vasthouden. Dit kan echt geen kwaad, laat het gewoon toe. Ze bedoelen het allemaal goed. Zeker blondjes zullen veel aandacht krijgen! Ook zijn de Balinezen zeer behulpzaam en spreken ze een aardig woordje Engels.

De stranden zijn er prachtig en de zee is helder en kalm. Dat laatste is overigens wel afhankelijk van welk strand je opzoekt. Zo is de zee bij Canggu beach erg ruig, tevens bij Padang Padang, Uluwatu en Jimbaran.

Op Bali kun je veel leuke uitstapjes ondernemen met je gezin. Er zijn verschillende wildlife & bird parken, je kunt snorkelen, vissen, fietsen en er zijn grote waterparken waar jong én oud zich vermaakt.

Klimaat
Je moet wel bestand zijn tegen het tropische klimaat, want om 8:00 s’ochtends is het al 30 graden. Afhankelijk van het moment kan er in de middag een tropische bui vallen, wat ik zelf eigenlijk vrij verfrissend vindt. Tja en of je kindje tegen de hitte kan, daar kom je maar op één manier achter 😉

Je kunt het hoofd (letterlijk) koel houden door veel te gaan zwemmen. Fietsen is ook fijn, heuvel afwaarts dan, als je je maar goed insmeert. Veel winkels en shopping malls zijn voorzien van airco, evenals taxi’s. De meeste hotels, appartementen en villa’s ook.

Waar in Bali?
Als je denkt dat het een klein eiland betreft, heb je het mis. In theorie kun je vrij snel van noord naar zuid reizen, maar in de praktijk heb je te maken met trage taxichauffeurs, toeristenbusjes en talloze scooters. Sommige routes lopen dwars door de bergen, via allerlei slingerpaadjes en haarspeldbochten. Om vanuit één plek uitstapjes te maken naar leuke bezienswaardigheden is zeker mogelijk, maar ik raad aan om twee of drie locaties te kiezen. Dan zie je veel meer van het eiland. Hoewel het eiland te groot is om elke dag van noord naar zuiden te reizen (bij wijze van spreken), is het niet te groot om op twee of drie verschillende locaties te verblijven. Wat wij aanraden? We hebben een blog geschreven over de leukste locaties op Bali voor jou en je gezin!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie