Blog | Ik ga op vakantie met kinderen en neem mee…

Inpakstress heb ik niet (meer). Natuurlijk, ik begin al vroeg met nadenken, voorbereiden en plannen. Maar als het op mee te nemen bagage aankomt voel ik weinig stress. Er zijn voor mij, reizende met een levendige peuterdochter, een paar essentiële items en al het andere spul is (mocht ik het vergeten) praktisch overal te koop.

•    Sarongs (of hamamdoeken). Dikke badhanddoeken nemen teveel plek in, een sarong daarentegen rol je zo op. Daar vul je de gaatjes in je koffer of backpack mee op. Super handig, om op te liggen op het strand. Om mee af te drogen na het zwemmen. Als dekentje om te slapen en zelfs als bescherming tegen de zon. Mama kan hem even omslaan als ze naar de bar loopt voor een gin & tonic 😉 Je vindt diverse sarongs bij http://www.sarongkopen.nl/ en prachtige hamamdoeken bij www.ottomania.nl.

•    Veiligheidsvestje. Wij komen in landen waar het verkeer niet te vergelijken is met hier. Ook al probeer je je zelf netjes aan de regels te houden, je komt al snel tot de conclusie dat die er in exotische landen niet (lijken te) zijn. Je begeeft je voorzichtig tussen alle claxonnerende scooters, schreeuwende fietsers en rinkelende tuk tuk’s door, maar een ander doet dit roekeloos. Schaf een paar veiligheidsvestjes aan, in elk geval voor je kind. Afhankelijk van waar we zijn, hoe druk het is en op welke manier we reizen, draagt ons kind zo’n vestje. Ze worden onder andere verkocht bij HEMA, ANWB en soms bij Action en/of de Big Bazaar.

•    Mini verpakkingen desinfectiemiddel. Ideaal! Ik heb in elke tas zo’n mini verpakking zitten. Je kunt in verre landen niet vaak genoeg de handjes reinigen. Ook in de plaatselijke Ballorig of Monkeytown trouwens, maar dat even ter zijde. Verkrijgbaar bij de drogisterij.

•    iPad. Heeft dit nog verdere uitleg nodig?

•    Kant-en-klaar maaltijden. Onze peuterdochter is een redelijk makkelijke eter, maar ik weet van vriendinnen dat het ook anders kan. Zelfs bij makkelijke eters kan het handig zijn, voor de eerste paar dagen, of als de kleine spruit ziek is (geweest). Voor baby’s kun je denken aan de fijne biologische hapjes van www.dekleinekeuken.nl

•    Thermoskan. Ik zelf kies dan voor een klein model. Voor baby’s handig om melkflesjes warm in te houden, voor oudere kids fijn om een verkoelend drankje in te bewaren. De dop fungeert als beker.

•    Last but not least: de babyfoon. Thuis gebruiken we ‘m nooit, maar op vakantie is het toch wel handig. Een nieuwe omgeving, andere geluiden. Veel accommodaties zijn (helaas) niet zo goed beveiligd als thuis. Een babyfoon (mét camera) is dan heel prettig. Wij zijn erg blij met de Luvion.

Naast deze Essentials nemen we uiteraard een ruime hoeveelheid verzorging- en zonproducten mee, zoals pleisters, thermometer, diarre remmer, Deet, zetpillen, zonnebrand met factor 50, etc. Maar dat spreekt voor zich!

Deel met een vriend of vriendin:
1Reactie
  • Veilig reizen met kinderen - SEAL & GO
    Geplaatst op 16:43h, 27 januari Beantwoorden

    […] ouders geldt dat de reis al veel eerder begint. Inlezen, vaccinaties regelen, tips verzamelen, een inpaklijst maken… Waar je vroeger nog last minute op reis ging en dus ook je koffers pas op het allerlaatste […]

Geef een reactie