Blog | Mijn Travel Bucketlist (10 bestemmingen!)

Ik heb er al eerder over geschreven, ik ben iemand van de bucketlists. Waarom? Om een stukje onrust weg te halen, maar ook om bewust te leven. Om doelen te stellen en die ook proberen te realiseren. Misschien stiekem ook omdat ik bang ben dat ik als later als bejaarde spijt heb van de dingen die ik nooit heb gedaan. Ik denk namelijk altijd maar zo; je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel gedaan hebt, dan van de dingen die je niet gedaan hebt.

Mede door deze levensinstelling (die overigens tot stand is gekomen na een aantal nare gebeurtenissen), heb ik diverse bucketlists. Sommige mensen hebben er misschien één, ik heb er meerdere. Op onderwerp zeg maar. Zo heb ik dus ook een travel bucketlist. Deze deel ik vandaag met jou! Dit zijn de 10 landen die ik gewoon móet bezoeken….met of zonder gezin 😉

  1. Japan: dit land fascineert mij enorm. Een mengelmoes van authentieke straatjes, food trucks en eeuwenoude rituelen in combinatie met hysterische mode, design en architectuur. Vooral in de lente, wanneer de blossom in bloei is, lijkt het mij prachtig. Oh ja, en sushi natuurlijk! #nomnomnom
  2. Argentinië: zwoel, opzwepend, sensueel, maar ook spectaculair natuurschoon om te bewonderen. Van het subtropische noorden tot aan het subantarctische zuiden bij het woeste Patagonië en Vuurland. De afwisseling maakt het zo’n spannende bestemming. En que eten maak ik hier manlief heel blij mee: vlees!
  3. Canada: ik ben gek op de bergen en het bos. Misschien ben ik wel één van de weinige mensen die liever naar het bos gaat, dan naar de duinen en/of het strand (ja, ik kom er gewoon voor uit!). Alleen om die reden trekt Canada mij al, om het echte outdoor leven te ervaren. Ik zie ons al in een tentje zitten aan een mooi meer. S’ochtends beginnen we onze dag met een (skinny) dip in het koude water, s’avonds roosteren we marshmallows boven een vuurtje. Veel wandelen en genieten van de natuur. Maar ook kanoën, zwemmen, national parks bezoeken. Intens genieten!
  4. Noorwegen: over bos en bergen gesproken! Ik heb dus al verklapt dat ik liever in het bos bivakkeer dan op het strand. Maar wat je ook (nog) niet van mij weet, is dat ik meer van de winter houd dan van de zomer! Ik zou dus ook heel graag Noorwegen bezoeken. Nu weet ik dat dit Scandinavische land ook prachtig is in de zomer hoor. Ik zal Noorwegen dus gewoon twee keer moeten bezoeken; een keer in de winter en een keer in de zomer. Waarom? Vanwege de prachtige natuur. De Lofoten wil ik héél graag met eigen ogen zien. Zo ongerept, ruig en oogverblindend mooi (weet ik van plaatjes). Fjorden, sneeuw, maar ook een hippe stad als Oslo maakt dat Noorwegen op mijn travel bucketlist staat!
  5. Zweden: net als Noorwegen een land met een mooie ongerepte natuur en het winter wonderland landschap helpt ook zeker mee. Ook hier fjorden, ravijnen, grotten, watervallen en bossen, het is (naar mijn idee) echter minder ruig dan het hierboven beschreven land. Het is eerder wat idyllischer, met die rode kneuterige houten huisjes. Bijna sprookjesachtig! Hoewel ik hier graag in de winter zou willen vertoeven, zou ik Midzomernacht in Zweden ook zeker niet overslaan! Stockholm staat ook hoog op m’n lijstje; urban, fashionable, design, creatief en tegelijkertijd down to earth. Dikke like!
  6. Filipijnen: ja, er staan ook tropische bestemmingen op mijn lijstje hoor! Waar Thailand, Maleisië en Indonesië (Bali) drukbezocht zijn, is een Aziatisch land als de Filipijnen nog relatief rustig qua toerisme. De archipel bestaat uit 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Groot wil niet (per se) zeggen bijzonder. De Filipijnen bestaat uit tig kleine eilandjes die zó ongerept, puur en wonderschoon zijn, mooier nog dan de twee grootste. Maar er is meer. Het Tubbataha rif in de Filipijnen, met een grote verscheidenheid aan biodiversiteit, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ongerepte atol in de Suluzee is een onderwaterparadijs met koraalduivels, walvissen en de met uitsterven bedreigde karetschildpad. Het bestaat uit twee riffen, lagunes en een spectaculaire 100 meter diepe loodrechte wand. Dit wil ik graag met eigen ogen aanschouwen!
  7. Vaadhoo Island (Malediven): hier heb ik ook al eens over geschreven voor Droomplekken.nl. Ik gok dat je er nog nooit van gehoord hebt, klopt dat? Vaadhoo is een van de bewoonde eilanden van het Raa-atol behorende tot de Maldiven. Wanneer de duisternis invalt, licht het zeewater op. Het fluorescerende blauwe licht ontstaat door de in grote getalen aanwezige kleine levende wezentjes in het water: fytoplankton. De golven, maar ook wanneer je in het water zwemt; het geeft een blauwe fonkelende kleur af. Alsof de sterren uit de hemel in het water gevallen zijn. Hoe bijzonder!
  8. Mongolië: weer een totaal andere bestemming. Ja, ik weet wel wat ik op mijn lijstje zet 😉 Waarom? Tja, moeilijk uit te leggen. Het verlaten, alleen op de wereld gevoeld. Het uitgestrekte landschap. Een zijn met de natuur. Maar Mongolie is meer dan een platte steppen vlakte waar bijna niemand lijkt te komen. Het bijzondere en uitgestrekte land heeft een zeer divers landschap met naast steppen ook woeste bergen, prachtige meren, berkenbossen en bloemrijke valleien. En wat dacht je van slapen in een traditionele gers (nomadentent)?
  9. Antarctica: weer een koude bestemming ja! Ook wel het witte continent of het einde van de wereld genoemd. Maar er is hier zoveel te doen en te zien! Wandelen op gletsjers, pinguïns spotten, kamperen op het ijs, kajakken tussen de ijsbergen, bergbeklimmen en/of klimmen naar adembenemende uitzichtpunten. De natuur is hier zó ruig, puur en anders dan in de rest van de wereld, dat móet ik gewoon zien!
  10. Lapland: ha, die kan ik afvinken! Daar zijn we in februari dit jaar geweest. Hoe we dat ervaren hebben? Dat lees je in mijn reisverslag. Ik kan het iedereen aanraden in elk geval!   

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie