Blog | Bagage laten sealen…ja of nee? Mijn persoonlijke advies!

Afhankelijk van de bestemming kies ik ervoor of we onze bagage wel of niet laten sealen. Ik moet zeggen dat nu er een kleintje bij is, ik minder risico neem en dus sneller geneigd ben om het te sealen. Waarom en hoe leg ik je uit in dit blog!

Stukje veiligheid
Door bagage te sealen zorg je ervoor dat je eigendommen beschermd zijn tegen diefstal en beschadiging, maar daarnaast bescherm je jezelf tegen smokkel. Niemand kan immers (onopgemerkt) iets in je koffer of backpack stoppen. Er komt een flinke laag folie omheen, je komt er echt niet zo makkelijk in zonder dat iemand het ziet. Door te sealen zullen er ook geen koordjes achter een bagageband blijven hangen (waardoor het scheurt) of sloten afbreken. Ik heb mijn backpack laten sealen toen ik naar Maleisië, Vietnam, Mexico, Guatemala, Belize en Marokko op reis ging. Bij Europese bestemmingen doe ik het meestal niet.

Hoe?
Op de (grotere) luchthavens staan machines klaar die je bagage kunnen sealen. Op Schiphol bijvoorbeeld die van Seal & Go. Je stopt je bagage erin en de machine zorgt ervoor dat de folie er volledig omheen gewikkeld wordt. Gedurende dit proces stijgt de temperatuur met 1 graad, maar dit is niet schadelijk voor je bagage en zo blijft de folie aan elkaar plakken. Ook al zit er flink wat folie omheen, je zult je bagage nog steeds herkennen! Het neemt maar een minuutje in beslag en je hoeft niet te reserveren.

Extra bescherming: flightbag
Toen ik voor het eerst gingen backpacken heb ik ook meteen een flightbag gekocht. Een koffer is gewoon een koffer, er hangt niets extra’s aan en er zit ook niks aan de buitenkant op. Een backpack daarentegen bestaat uit allemaal vakjes, er zit aan de voorkant misschien elastiek waar je nog iets tussen kunt doen en je kunt nog het een en ander verstellen. Kortom; van alles wat eraf kan scheuren. Een flightbag is één grote zak met rits waar de gehele backpack in gaat. Er is vaak nog ruimte tussen de backpack en flightbag, dus je kunt er nog last minute aankopen op het vliegveld in doen. Handig! Als ik mijn flightbag om de backpack heen heb gedaan, laat ik daarna pas de bagage sealen. Dubbele bescherming dus! Er zijn ook speciale hoezen voor buggy’s en kinderwagens. Goede flightbag’s voor backpacks vind je bij www.deoutdoorwinkel.nl of bij www.bever.nl

Het onverwachte en avontuurlijke van reizen is geweldig, maar wanneer je met kinderen reist is veiligheid ook belangrijk. Daarom kiezen wij ervoor om te sealen. Voor het geld hoef je het niet te laten!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie